Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα κατασκευάζεται αποκλειστικά in house και θα καλύπτει τις απαιτήσεις της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.

Η «στροφή» προς την ηλεκτρική γκάμα που έχει προγραμματίσει η Jaguar έως το 2025, στο πλαίσιο του προγράμματος «Reimagine», βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο διευθύνων σύμβουλος της JLR, Thierry Bollore, είπε αρχικά ότι η εταιρεία θα αναζητούσε εξωτερικής παραγωγής πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αρκετά κατάλληλη για να υποστηρίξει μια σειρά από κορυφαίες ηλεκτρικές Jaguar.

Όπως προκύπτει όμως τώρα, ο ίδιος ο Bollore ενημερώνοντας τους επενδυτές της εταιρείας, ανέφερε πως η JLR εργάζεται τώρα στην εξέλιξη της δικής της πλατφόρμας. Αυτό συμβαίνει καθώς τα αυτοκίνητα της Jaguar χρειάζονται μια πλατφόρμα που συνδυάζει σχεδιαστικές αναλογίες και δυνατότητες που δεν προσφέρονται από άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Η νέα πλατφόρμα έχει τον κωδικό Panthera, με το όνομα όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Adrian Mardell να είναι η επιστημονική ονομασία για το γένος των μεγάλων αιλουροειδών που περιλαμβάνει ιαγουάρους, τίγρεις, λιοντάρια και λεοπαρδάλεις. Η απόφαση της JLR να προχωρήσει μόνη της στην πλατφόρμα, είναι πιθανό να σχετίζεται με τη σχετική απαίτηση του επικεφαλής σχεδιαστή της JLR, Gerry McGovern.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr