Η φίρμα του Christian Von Koenigsegg αποκάλυψε μια νέα μονάδα ηλεκτρικής κίνησης που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στις κεντρικές εγκαταστάσεις της και χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνολογία.

Ο ηλεκτροκινητήρας με κωδικό «Terrier» χρησιμοποιεί δύο κινητήρες Quark με μια «καινοφανή ισορροπία ροπής και πλούσιας ισχύος, που θα την τοποθετεί στην κορυφή των κινητήρων του είδους με βάση την απόδοση»- όπως υπογραμμίζει η Koenigsegg. Ο εν λόγω ηλεκτροκινητήρας Quark αποδίδει 340 ίππους και 600 Nm ροπής.

Έτσι, η συνολική απόδοση για τον Terrier, που ζυγίζει μόλις 85 κιλά, είναι 680 ίπποι και εμφανίζει μέγιστη τιμή ροπής 1.100 Nm.Η Koenigsegg, θεωρεί πως «σημείο- κλειδί» για την ανάπτυξη του ηλεκτροκινητήρα Quark ήταν να συνεχίσουν την κληρονομιά του Gemera, ενώ επίσης θεωρεί πως η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει μια σειρά από εφαρμογές που «ξεφεύγουν» από τα στενά όρια της αυτοκίνησης.

Αυτό σημαίνει πως είναι εφικτή η τοποθέτηση του κινητήρα ακόμα και σε σκάφη αναψυχής ή σε μεγάλα drones και ελικόπτερα. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για τον κινητήρα αυτόν, από την εταιρεία που θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές να μας δείξει στο μέλλον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr