Το ποσό των 30 δισ. δολαρίων έχει καταβάλει τα τελευταία τρία χρόνια η διαδικτυακή πλατφόρμα, YouTube, στους δημιουργούς βίντεο, όπως αποκάλυψε στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε κι ενώ η θυγατρική της Alphabet (μητρική της Google), έχει δει τα έσοδα της από τις πωλήσεις να εκτινάσσονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι τα έσοδά του για το γ΄ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 84% σε ετήσια βάση στα 7 δισ. δολάρια.

Επίσης, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία άλλες ανταγωνίστριες πλατφόρμες όπως οι Facebook, Snapchat και TikTok, καταβάλουν σημαντικά ποσά προκειμένου να προσελκύσουν τους δημιουργούς βίντεο. Το Facebook δήλωσε πρόσφατα ότι θα πληρώσει 1 δισ. δολάρια στους δημιουργούς στη διάρκεια του 2022. Το Snapchat καταβάλει επίσης στους χρήστες 1 εκατ. δολάρια ημερησίως από τον περασμένο χειμώνα, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο και το TikTok πειραματίζεται πληρώνοντας εκατ. δολάρια στους δημιουργούς βίντεο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα 30 δισ. δολάρια κατευθύνθηκαν σε περισσότερους από 2 εκατ. δημιουργούς. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από διαφημίσεις, την κύρια πηγή εσόδων του YouTube, καθώς και από το merchandising και άλλες υπηρεσίες που προσφέρει.

Το YouTube πληρώνει τους δημιουργούς από το 2007 -δύο χρόνια μετά την εμφάνισή του- και καταβάλει περί του 45% των πωλήσεων από τις διαφημίσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

moneyreview.gr με πληροφορίες από TheWrap, Bloomberg



Ακολουθήστε το Money Review στο Google News