Οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να συνεχιστούν και για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στις θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, όπου υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Σημειώνεται ότι ισχυρές κατά τόπους βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται και στον νομό Αττικής από το μεσημέρι. Στην εικόνα που ακολουθεί φαίνεται ο υετός (βροχή/χαλάζι/χιόνι) που αναμένεται το απόγευμα (αριστερά) και τις πρώτες βραδινές ώρες (δεξιά) του Σαββάτου 08/01.

Λόγω των σχετικά αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης σε κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, Ιόνιο, Αιγαίο και Κρήτη κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9-11 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και τους 14-16 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη και η Δυτική Πελοπόννησος όπου τοπικά ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 μποφόρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Omicron: Πιθανή η επαναλοίμωξη, όπως με το απλό κρυολόγημα

ΕΦΚΑ: Οκτώ ριζικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό – Από σήμερα σε διαβούλευση

Πίεση δύο εβδομάδων με ορατή την αποκλιμάκωση της «Omicron» στην Αττική

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr