Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας που απέσυραν τη συμμετοχή τους, θα μεταδίδουν ζωντανά τις εκδηλώσεις τύπου μέσω διαδικτύου.

Οι διοργανωτές της παγκόσμιας έκθεσης τεχνολογίας και gadget CES θα κλείσουν την έκθεση μια ημέρα νωρίτερα αφού εταιρείες όπως η General Motors, η BMW, η Daimler και η Waymo ανακοίνωσαν πως δεν θα έχουν φυσική παρουσία στο χώρο, λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Omicron. Έτσι λοιπόν, ο πρόεδρος της Consumer Technology Association, Gary Shapiro, ανακοίνωσε πως η CES θα τελειώσει τώρα μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο ως «ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας».

Η εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron της COVID-19, οδήγησε σε απότομη αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πολλούς να επανεξετάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, ενώ ακυρώθηκαν και χιλιάδες πτήσεις.

Πολλές από τις παρουσιάσεις των 2.200 εκθετών θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά και η εκδήλωση θα διαρκέσει τρεις ημέρες- έναντι των τεσσάρων που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Έτσι οι πύλες της θα κλείσουν στις 7 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός των προαναφερθέντων Mercedes, BMW, GM και Waymo που είχαν σπουδαίες παρουσιάσεις προγραμματισμένες για τη φετινή CES, στη λίστα των ακυρώσεων έχουν προστεθεί και οι Volvo, Robert Bosch, ZF, Magna International, Mobileye, Velodyne Lidar και Veoneer.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr