Η μάστιγα της κλοπής αυτοκινήτων έχει πάρει διαστάσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς τα οχήματα αποκτούν όλο και περισσότερο ηλεκτρονικά συστήματα που τα κάνουν πολύ ευάλωτα στους σύγχρονους hackers.

Για παράδειγμα το σύστημα AirTag της Apple είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για πολλές περιπτώσεις, όμως περνώντας στην πλευρά των κλεφτών μπορεί να δίνει διαρκώς το στίγμα ενός οχήματος το οποίο έχουν σταμπάρει και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να το αρπάξουν.

Όμως η ενσωμάτωση συστημάτων που βασίζονται στο GPS μπορεί να χρησιμεύσουν και από την πλευρά της αστυνομίας. Και ένα πρόσφατο περιστατικό έδειξε ότι τα μικρά AirPods της Apple μπορούν να αποδειχθούν μία μεγάλη βοήθεια στο να βρεθεί ένα αυτοκίνητο.

Το περιστατικό αφορά ένα Nissan Frontier το οποίο εκλάπη στις ΗΠΑ, λίγα λεπτά αφότου ο οδηγός του το πάρκαρε στην άκρη του δρόμου. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν τα AirPods του οδηγού, τα οποία με την συνδρομή της Αστυνομίας και της ειδικής εφαρμογής της Apple εντόπισαν το σημείο στο οποίο είχαν οδηγήσει οι κλέφτες το όχημα.

Το Nissan βρέθηκε τελικά χωρίς να έχει πάθει κάποια ζημιά πέρα από το πλήρες άδειασμα από όσα ενδιαφέροντα και αξιοποιήσιμα βρήκε ο κλέφτης.

Η συγκεκριμένη λειτουργία βασίζεται στην εφαρμογή Find My, η οποία είναι εγκατεστημένη στο iPhone. Χάρη σε αυτήν την εφαρμογή, και με εγγραφή στην αντίστοιχη υπηρεσία, μπορείς να δεις που βρίσκονται τα AirPods σου που τις πιο πολλές φορές κάπου τα έχεις ξεχάσει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr