Το αεροσκάφος «Spirit of Innovation» κατέγραψε τελική ταχύτητα 623,5 χλμ./ώρα σε δοκιμαστική πτήση πάνω από το Wiltshire της Μ. Βρετανίας, διανύοντας απόσταση 3 χλμ., ενώ στη συνέχεια και σε διαδρομή 15 χλμ η ταχύτητά του έφτασε τα 531 χλμ./ώρα.

Η αεροδιαστημική εταιρεία Rolls-Royce, ξεχωριστή από τη αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε ότι το αεροσκάφος της ταξίδεψε κατά 212,5 χλμ./ώρα ταχύτερα από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει το Siemens eAircraft Extra 330 LE Aerobatic το 2017.

Η εταιρεία με έδρα το Derby ισχυρίζεται επίσης ότι έχει σπάσει το ρεκόρ για την ταχύτερη ανάβαση στα 3.000 μέτρα με ηλεκτρικό αεροπλάνο κατά 60 δευτερόλεπτα, με καταγεγραμμένο συνολικό χρόνο 202 δευτερολέπτων.

Το Spirit of Innovation διαθέτει μπαταρία 400 kW, με ισχύ λίγο κάτω από 500 ίππους. Η Rolls-Royce λέει ότι αυτή είναι η πιο compact μπαταρία, που έχει συναρμολογηθεί ποτέ στην αεροδιαστημική.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον πιλότο και διευθυντή επιχειρήσεων Phill O’Dell, ο οποίος δήλωσε: «Το να πετάμε το συγκεκριμένο αεροσκάφος σε αυτές τις απίστευτες ταχύτητες και να πιστεύουμε ότι έχουμε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για πτήσεις με ηλεκτρισμό είναι μία σημαντική ευκαιρία».

Ο Warren East, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, δήλωσε: «Η διεκδίκηση του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας αποκλειστικά ηλεκτρικών αεροσκαφών είναι ένα φανταστικό επίτευγμα για την ομάδα ACCEL και τη Rolls-Royce».

Η Rolls-Royce υπέβαλε τα στοιχεία της πτήσης στη Διεθνή Αεροπορική Ομοσπονδία (FAI) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αεραθλημάτων. Η εταιρεία ελπίζει ότι η FAI θα πιστοποιήσει και θα επιβεβαιώσει επίσημα τα αποτελέσματα ως νέες ταχύτητες παγκόσμιου ρεκόρ στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr