Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους στελεχών της  ιαπωνικής φίρμας, τα οχήματα που κινούνται με συνθετικά καύσιμα θα πρέπει να θεωρούνται ότι συμπληρώνουν και δεν είναι ανταγωνιστικά απέναντι στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο υπεύθυνος Έρευνας για την ευρωπαϊκή αγορά της Mazda, Christian Schultze, σε δηλώσεις του τόνισε πως η εταιρεία πιστεύει πως τα e-fuels δεν είναι ανταγωνιστικά ως προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπάρχοντα αυτοκίνητα και η Mazda θεωρεί πως θα είναι καλύτερο για το μέλλον να υπάρχουν «δύο δρόμοι» για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με τον τρόπο αυτό, συνδυάζοντας την ηλεκτρική τεχνολογία και τα συνθετικά καύσιμα, το επιθυμητό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου που δεν είναι άλλο από την κλιματική ουδετερότητα σε άνθρακα, μπορεί να επιτευχθεί ταχύτερα. «Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στα δύο. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι δύσκολο να γίνουν τόσο αθόρυβοι όσο οι ηλεκτρικοί, ενώ τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων είναι πιο δύσκολο να γίνουν με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο» ανέφερε το Schultze.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να χρησιμοποιηθούν τα καλά στοιχεία και των δύο τεχνολογιών και να αποφευχθεί η «δαιμονοποίηση» των καυσίμων στο σύνολό τους. Αυτό που επισημαίνουν οι άνθρωποι της Mazda, είναι πως η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, δεν είναι η απόλυτη λύση, μια και το μεγάλο πρόβλημα στην περιβαλλοντική επιβάρυνση το προκαλούν τα ορυκτά καύσιμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr