Πρόκειται να κατασκευάζεται στο κοινό εργοστάσιο των Mazda και Toyota στην Αλαμπάμα από τις αρχές του επόμενου έτους και η εμφάνισή του διαφοροποιείται από αυτή των άλλων αντίστοιχων μοντέλων της εταιρείας.

Η εμφάνισή του είναι ομολογουμένως δυναμική, ενώ στα σωθικά του κρύβεται η τετρακίνηση με την τεχνολογία  i-Activ All-Wheel Drive αλλά και τo Mi-Drive,  η έξυπνη επιλογή προγραμμάτων οδήγησης.

Στον τομέα των κινητήρων οι επιλογές περιλαμβάνουν ατμοσφαιρικές και turbo εκδόσεις του τετρακύλινδρου Skyactiv-G της Mazda που θα συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Προσεχώς αναμένονται και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, καθώς και μια αμιγώς υβριδική. 
Το νέο CX-50 δεν αναμένεται προς το παρόν να πωλείται στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει και για τα επερχόμενα νέα SUV της Mazda τα CX-60 και CX-80. 

Στις ΗΠΑ το παρών θα δώσουν τα πιο μεγάλα CX-70 και CX-90 που θα είναι και τα πρώτα που θα κινούνται από το νέο εξακύλινδρο κινητήριο σύνολο της εταιρείας.

Κινητικότητα λοιπόν στο στρατόπεδο της Mazda με νέα μοντέλα, νέες προτάσεις για όλα τα γούστα, τόσο στη Γηραιά Ήπειρο όσο και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr