Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας και αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόβλεπτο, οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα στο διάστημα των τελευταίων επτά μηνών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,25%, βρίσκοντας τα σημερινά στηρίγματα από τον κλάδο των τραπεζών, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,38%.

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,60% και ακολουθεί αυτό του Παρισιού το οποίο και κερδίζει 0,40%, στο +0,31% το Λονδίνο, στο +0,17% η Φρανκφούρτη.

Χθες, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπήρξε «ομοβροντία» από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 των big banks της Wall Street, Citigroup, Morgan Stanley, Bank of America και Wells Fargo, των οποίων οι επιδόσεις ξεπέρασαν με άνεση τις προσδοκίες. Με τη JP Morgan να έχει «ανοίξει το χορό» την Τετάρτη, σήμερα είναι η σειρά της Goldman Sachs να ανακοινώσει τα δικά της αποτελέσματα και να ολοκληρώσει τον κύκλο των ανακοινώσεων των έξι μεγάλων αμερικανικών συστημικών τραπεζών.

Τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών, έχουν δώσει σήμερα ώθηση στις μετοχές των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και κάπως έτσι ο κλάδος των τραπεζών είναι ο σημερινός πρωταγωνιστής.

Κέρδη άνω του 1% καταγράφει ο κλάδος της ενέργειας, με τις τιμές του πετρελαίου και σήμερα να επεκτείνουν το ανοδικό τους ράλι, με το μπρεντ να έχει αγγίξει στιγμιαία τα 85 δολάρια το βαρέλι και το αργό τα 82,30 δολάρια. Αν στην αγορά του ορυκτού καυσίμου διατηρηθεί το θετικό μομέντουμ, τότε δεν θα είναι απίθανο να βγουν αληθινές οι προβλέψεις των αναλυτών για την τιμή του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι, πριν ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά.

Η σημερινή συνεδρίαση επιφύλασσε και ένα χρηματιστηριακό ντεμπούτο, για τη γαλλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας cloud, OVHcloud, με τη μετοχή της να κινείται ανοδικά κατά 1,8% στο χρηματιστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας.

moneyreview.gr

 



Ακολουθήστε το Money Review στο Google News