Στις δυσκολίες της πανδημίας, στη «μάχη» για να κρατηθεί όρθια η τουριστική βιομηχανία, αλλά και στις διαρθρωτικές αλλαγές της επόμενης ημέρας αναφέρεται ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης σε δήλωσή του για τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με τον κλάδο του τουρισμού διεθνώς να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη χειρότερη και πιο μακρά σε διάρκεια κρίση που έχει περάσει ποτέ στην ιστορία του. Οι απώλειες σε έσοδα και θέσεις εργασίας αυτά τα δύο χρόνια είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον παγκόσμιο, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό» σημειώνει ο κ. Φραγκάκης και συνεχίζει: «Με συλλογικότητα και σκληρή δουλειά καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την τουριστική μας βιομηχανία μέσα στην κρίση. Η κυβέρνηση, με ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης από τους πρώτους μήνες πανδημίας του 2020, ενίσχυσε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου».

Ειδικά φέτος, όπως τονίζει, «καταφέραμε με συνεκτικό σχέδιο και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, να ανοίξει και να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουριστική σεζόν, κάτι που ήταν άλλωστε και ο βασικότερος στόχος μας. Επιτυγχάνουμε επίσης μία σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα».

«Οι μικρές νίκες που πετύχαμε όλοι μαζί δεν μας κάνουν να εφησυχάζουμε» συμπληρώνει ο γ.γ. του ΕΟΤ, τονίζοντας ότι «οι προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας: η πλήρης ανάκαμψη του τουρισμού μας πρέπει να συμβαδίσει με διαρθρωτικές αλλαγές και δομική ενίσχυση του προϊόντος και των προορισμών, με τη βιωσιμότητα να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα».

Η σημερινή μέρα, όπως αναφέρει, «είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τί πετύχαμε, αλλά κυρίως να προβληματιστούμε για την επόμενη μέρα της πιο σημαντικής παραγωγικής δραστηριότητας της πατρίδας μας».

Ειδικά για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο ΕΟΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού προετοίμασε ένα βίντεο το οποίο προβάλλεται και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.Ακολουθήστε το Money Review στο Google News