Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει τα ηνία του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ακοουθεί το βιογραφικό σημείωμα του κ. Στυλιανίδη.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1958 στη Λευκωσία και σπούδασε χειρουργός οδοντίατρος (1984, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελλάδα) και Executive education στη Διεθνή Ανάπτυξη (JFK School of Government, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ), ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακά σεμινάρια στις πολιτικές επιστήμες, τις διεθνείς σχέσεις και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Την περίοδο 1998 1999 διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας (υπό την προεδρία του πρώην προέδρου Γλαύκου Κληρίδη). Υπήρξε μέλος της αντιπροσωπείας του προέδρου Κληρίδη στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και τις διακοινοτικές συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου. Το 1999 υπέβαλε οικειοθελώς την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου για λόγους αρχής σε θέματα εξυγίανσης και διαφθοράς της δημόσιας ζωής της Κύπρου.

Την περίοδο 2006-2008 ήταν Επίτροπος Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΔΗΣΥ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2006 εκλέχτηκε βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 2011.

Διατέλεσε επίσης μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ (2006-2011) και εκλεγμένο μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ το 2012.

Την περίοδο 2013-2014 διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παραιτήθηκε από τη θέση του τον Απρίλιο του 2014 για να κατέλθει υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τον Οκτώβριο του 2014 διορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως υπεύθυνος για το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία. Λίγες ημέρες αργότερα παραιτήθηκε από τη θέση του ευρωβουλευτή, αναλαμβάνοντας τη θέση του Ευρωπαίου Επίτροπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων. Παρέμεινε στη θεστις 30 Νοεμβρίου 2019.Money Review