Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές ανυπομονούν για την πολυαναμενόμενη έκθεση θέσεων εργασίας της Παρασκευής για να μετρήσουν το ρυθμό της ανάκαμψης της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 318,19 μονάδες ή 0,93%, στις 34.548,53 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 33,51 μονάδες ή 0,80%, στις 4,201,10 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει κέρδη 50,42 μονάδων ή 0,37%, στις 13.632,84.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας  (498.000) στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, που κυμάνθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή αναμένονται τα συνολικά επίσημα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, με την ανεργία να αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ του 5,8% και του 6%.

«Τα σημερινά στοιχεία είναι ακόμη μια απόδειξη ότι η πλήρης οικονομική ανάκαμψη πιθανόν να έλθει νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν», ανέφερε ο Mike Loewengart, γενικός διευθυντής επενδυτικής στρατηγικής στην E-Trade Financial. «Καθώς βλέπουμε ένα ισχυρό μομέντουμ στο πεδίο της απασχόλησης, όλα τα βλέμματα θα συγκεντρωθούν στο πώς θα κινηθεί η Fed, εφ’ όσον βέβαια κινηθεί», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο