Σε νέο υψηλό ρεκόρ έκλεισε χθες Πέμπτη ο δείκτης S&P 500 του χρηματιστηρίου της Wall Street, στη Νέα Υόρκη, τροφοδοτούμενος από τα ισχυρά κέρδη της Facebook αλλά και της Amazon.

Οι βασικοί δείκτες

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι άλλοι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,71% και έκλεισε στις 34.060,36 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.211,47 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,68%.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 14.082,55 μονάδες.

Σημαντικός όγκος συναλλαγών

Από τις 30 μετοχές του Dow, 24 έκλεισαν σε θετικό έδαφος και οι υπόλοιπες σημείωσαν απώλειες.

Σημαντικός ήταν επίσης και ο όγκος συναλλαγών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 10,5 δισεκατομμύρια τεμάχια, έναντι μέσου όρου 20ημέρου 9,9 δισ. τεμαχίων.

Η μετοχή της Facebook Inc έφθασε σε ιστορικό υψηλό με άνοδο 7,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών και συμβάλλοντας στην άνοδο τόσο του S&P 500 όσο και του Nasdaq.

Κέρδη της τάξης του 3% κατέγραψε η μετοχή της Amazon.

Από τις 265 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το συντριπτικό 87% έχει κέρδη υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εντυπωσιακή ανάπτυξη

Στα μακροοικονομικά της ημέρας, η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών και μάλιστα πιο πάνω και από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, οι ρυθμοί ανάπτυξης διαμορφώθηκαν στο εντυπωσιακό ποσοστό του 6,4% σε ετήσια βάση, υψηλότερα από τις ήδη αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για εκτίναξη του δείκτη στο 6,1%.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο