Διάλογο με έναν μάρτυρα είχε ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, τον περασμένο Μάιο, λίγες στιγμές αφότου ασθενοφόρο αναχώρησε από σημείο.

Κάμερα στο σώμα του αστυνομικού κατέγραψε τις πρώτες του αντιδράσεις, μετά τη μεταφορά του Τζορτζ Φλόιντ στο νοσοκομείο.

«Αυτή είναι η γνώμη ενός ατόμου», ανέφερε ο αστυνομικός καθώς έμπαινε στο περιπολικό. «Έπρεπε να ελέγξουμε αυτόν τον τύπο επειδή είναι αρκετά μεγαλόσωμος. Φαίνεται ότι πιθανότατα ενεπλάκη σε κάτι» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: Στο εδώλιο ο ρατσισμός

Το σύντομο απόσπασμα παρουσιάστηκε στη δίκη του την Τετάρτη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούγεται η οπτική του πρώην αξιωματικού, 10 μήνες από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κάτω από το γόνατό του, που πυροδότησε ένα παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας.

Ο 61χρονος μάρτυρας Τσαρλς Μακμίλαν κατέθεσε ότι παρατήρησε τη σύλληψη του Φλόιντ στις 25 Μαΐου 2020 και ότι τον ενθάρρυνε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της αστυνομίας.

Ενώ ο αστυνομικός είχε βάλει το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, ο οποίος φώναζε για βοήθεια, ο μάρτυρας ακούγεται σε βίντεο να λέει «βγάλε το γόνατό σου από το λαιμό του».

Διαβάστε ακόμη: «Εκλιπαρούσε για τη ζωή του»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στη δίκη Φλόιντ

Αφού ο Φλόιντ παρελήφθη δίχως τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο, ο μάρτυρας είχε μια σύντομη συνομιλία με τον αστυνομικό επειδή «αυτό που παρακολούθησα ήταν λάθος», όπως τόνισε.

Με πληροφορίες από CNN