Με τη δεύτερη θέση θα επιστρέψει από το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ η εθνική πόλο των ανδρών, η οποία στον τελικό ηττήθηκε 10-9 από το Μαυροβούνιο.

Το παιχνίδι βεβαίως είχε καθαρά χαρακτήρα γοήτρου, αφού και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, μαζί με την Κροατία, που νωρίτερα νίκησε μετά από αγώνα θρίλερ τη Ρωσία 25-24 στα πέναλτι.

Εθνική πόλο: Η κλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του τουρνουά πόλο ανδρών και γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τα οποία θα διεξαχθούν στο διάστημα 24/7-8/8.

Στους άνδρες η Ελλάδα κληρώθηκε στον Α’ όμιλο μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Νότιος Αφρική, τις ΗΠΑ αλλά και την Ιαπωνία. Η Ελλάδα σαφώς και είναι φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά αλλά ο Β’ όμιλος είναι «φωτιά» και θα έχει δύσκολο έργο στη συνέχεια.

Στον Β’ όμιλο είναι η Σερβία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Ισπανία, το Καζακστάν και η Αυστραλία και οι 4 πρώτες που θα συνεχίσουν είναι δύσκολη αντίπαλοι για κάθε ομάδα από τον Α’ όμιλο. Στους άνδρες προκρίνονται οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο.

Στις γυναίκες που η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση κληρώθηκαν: Α’ όμιλος: Αυστραλία, Ολλανδία, Ισπανία, Νότιος Αφρική, Καναδάς, Β’: Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Ιαπωνία.