Ο Άρης και ο Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο χιονισμένο, εξαιτίας της Μήδειας, Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κίτρινοι παρά την κατοχή, ωστόσο “κόλλησαν” στο μηδέν, χωρίς να καταφέρουν να βρουν λύσεις. Από την άλλη, οι Αγρινιώτες ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και στο τέλος κατάφεραν να μείνουν όρθιοι σε μία δύσκολη έδρα.

Έτσι, η ομάδα του Άκη Μάντζιου παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 43 πόντους, στο +3 από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο Παναιτωλικός παραμένει στα χαμηλά και συγκεκριμένα στην 12η θέση με 14 βαθμούς.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα “έπρεπε” να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΑΡΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ο Άρης από την αρχή της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός είχε οχυρωθεί καλά στα μετόπισθεν και απορροφούσε την πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα με την ταχύτητά τους και κινήσεις στον χώρο.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 7ο λεπτό με τον Μπρούνο Γκάμα. Ωστόσο, ο βοηθός σήκωσε την σημαία του για οφσάιντ του Μπερτόγλιο στην αρχή της φάσης. Το γεγονός ελέγχθηκε και από το VAR και παρέμεινε το 0-0.

Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 21ο λεπτό με τον Μπερτόγλιο, ο οποίος σούταρε στην κλειστή γωνία του Κνετ που απέκρουσε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι τελικές ήταν ελάχιστες και για τις δύο ομάδες.

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Άρης στο δεύτερο μέρος μπήκε με την ίδια ζέση να κρατήσει την μπάλα και να απειλήσει. Μάλιστα, στο 50′ ο Μπερτόγλιο έκανε ένα σουτ, που βρήκε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μεγάλη στιγμή στο 61ο λεπτό.

Ο Γκανέα έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Μπρούνο, που είχε περάσει μόλις αλλαγή, έπιασε την κεφαλιά, με τον Κνετ να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, ο Σαντέ Σίλβα πραγματοποίησε γυριστό, το οποίο πέρασε άουτ.

Πατήστε στο “Πραγματικός σχηματισμός” για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε με τη σειρά του να πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά χωρίς να ξεχάσει φυσικά τα αμυντικά της καθήκοντα κρατώντας τους κίτρινους μακριά από την περιοχή του. Ο Άρης απείλησε ξανά στο 73′ με ένα μακρινό σουτ του Κνετ.

Έως και το τελευταίο σφύριγμα από τον Βάτσιο, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να κρατήσει επιτυχημένα το μηδέν στην άμυνα, με τον Άρη να εξακολουθεί να μην μπορεί να βρει λύσεις, ώστε να αποκτήσει το προβάδισμα. Μέχρι και το φινάλε, κατέγραψε μία σημαντική στιγμή με ένα σουτ του Γκάμα, το οποίο απέκρουσε ξανά ο Κνετ.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi