Κριτική προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έλλειψη δεύτερου πλάνου αναφορικά με την επάρκεια της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19 άσκησε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως είπε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, θα πάμε πίσω στους εμβολιασμούς εξαιτίας της AstraZeneca που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εμβολιαστικές της υποχρεώσεις, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι τι θα γίνει μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Παράλληλα, επεσήμανε πως μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 1,2 εκατ. Έλληνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευπαθείς ομάδες, ενώ έχουμε εξασφαλίσει πάνω από 4 εκατ. δόσεις από την Johnson & Johnson αν και θα υπάρξει προφανής καθυστέρηση με βάση τα τρέχοντα δεδομένα.

Κριτική στην ΕΕ

Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής άσκησε δριμεία κριτική προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας: «Η ΕΕ δυστυχώς δεν είχε προβλέψει, ενώ κάνει Plan B για να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, δεν είχε Plan B για την πανδημία που αφορούσε όλες τις χώρες της κι όχι μόνο εμάς».

Συνέχισε μάλιστα υποστηρίζοντας πως αυτό το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη πολιτική αποτυχία και «δεν εκφράζει ηγεσίες με όραμα».

Ταυτόχρονα, έστρεψε τα πυρά του και προς τη Γερμανία λέγοντας πως βγάζει δική της απόφαση χωρίς στοιχεία για τα εμβόλια και δεν ακούει τον ΕΜΑ, πράγμα που δημιουργεί ασυνεννοησία μεταξύ των κρατών-μελών. «Αν τα είχαμε κάνει εμείς αυτό, θα μας είχαν δώσει άλλα 50 δισεκατομμύρια για να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο